неділю, 20 листопада 2011 р.

Чому я проти Endomathasone.

Чому я проти Endomathasone.
Стоматологічний ринок заповнений різноманітними матеріалами і технологіями, в яких часто тяжко розібратись кваліфікованої допомоги.
В цьому блозі я хочу розказати про ендометазон, який користується великою популярністю в Україні, і не тільки, а й пострадянському просторі.
Що представляє з себе ендометазон: це цинк-оксид-евгенольний цемент з добавкою параформальдегіду і стероїдів. Тому параформальдегід мене і застережує. З огляду світової літеретури що можна довідатись про нього. Матеріал дуже токсичний in vitro та in vivo. Параформальдегід призводить до коагуляційного некрозу, який досягає максимума через 3 дні. Крім сильної цитотоксичності формальдегід відомий як мутаген і токож канцерогенний агент. Прямий контакт з нервом викликає парестезію. Найбільш відомий випадок зареєстрований в США: після пломбування нижнього корінного зуба виникла не проходяча парестезія мандибулярного нерва, в результаті судового позову суд присудив постраждалій 6 000 000 $.
З цього моменту ААЕ (американська  асоціація ендодонтів) докорінно  вивчили питання  цементів, які включають парафомальдегід і рекомендувала: ендодонтичні цементи включаючі параформальдегід, не повинні використовуватись, так як вони небезпечні.
На сьогоднішній день, якщо подивитись рецептурну складову ендометазону, який використовується у нас і аналогу з США можна побачити, що в другому матерілі параформальдегід вітсутній.
Другою причиною проти ендометазону, є його пастовидна косистенція  під час введення в канал. Що це означає? Це означає, що лікар  пломбуючи канал зуба спеціальним інструментом, не контролює цей процес. Його ( цемент) може бути замало, або забагато (виведено за верхівку кореня), що може призвести до парастезії чи некрозу.
Хочеться надіятись, що приведені факти переконають в необхідності відмовитись від застосування такого матеріалу.

1 коментар:

  1. 188bet: Tips & Best Online Betting Sites In Kenya
    188bet is an online gambling and betting website, operated by Bwin Limited and 188bet operated 1xbet by Kechek Limited. The company has over 18 years of operating in 메리트카지노 Kenya. It has a

    ВідповістиВидалити