вівторок, 20 вересня 2011 р.

Профілактика карієсу.

Каріозне ураження зубів - досить поширена стоматологічна проблема. Більше ніж 98% жителів планети так чи інакше зустрічалися з нею. Карієс виникає під впливом багатьох факторів: генетична схильність, спосіб життя, несприятливе навколишнє середовище, наявність шкідливих звичок.
Розвиток карієсу провокує неправильне харчування. Фахівці рекомендують відмовитися від газованих напоїв, чіпсів, солодощів та тістечок. Однак у реальному житті навряд чи хто-небудь слідує цим рекомендаціям.
Щоб уникнути утворення каріозних порожнин необхідно застосовувати профілактичні заходи.
У чому вони полягають? У правильному харчуванні, дотриманні гігієни порожнини рота та в частих відвідуваннях стоматолога. На консультації фахівець визначить, чи достатнім буде у Вашому випадку проводити профілактичні процедури. В якості профілактики стоматолог може призначити: зняття зубного нальоту, гігієнічну чистку, мінералізацію емалі. На консультації він допоможе підібрати Вам зубну пасту, щітку та дасть рекомендації стосовно щоденної гігієни порожнини рота. Відвідувати стоматолога слід не рідше ніж 2-3 рази на рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар